Diversos parcs de Bombers voluntaris de Catalunya han deixat de donar servei aquest dimecres, entre ells el de Coll de Nargó. Han pres aquesta decisió després de molts anys de reclamacions al Departament d’Interior, per tal que se solucionin les mancances materials i, especialment, de personal. Per a fer una sortida el reglament de Bombers diu que calen almenys sis efectius, tot i que darrerament s’havia rebaixat ja a tres. A Coll de Nargó, però, no són prous ni per garantir aquesta xifra.

Un dels principals problemes que exposen des del cos és que els requisits d’accés són massa feixucs i això alenteix molt la incorporació de nous efectius.

A l’Alt Urgell hi ha cinc parcs de Bombers voluntaris, el de Nargó i els d’Organyà, Oliana, Montferrer i Tuixent.
Si no poden donar servei, tota la responsabilitat recau en els bombers professionals de la Seu d’Urgell o de Balaguer, i amb tanta extensió de territori remarquen que no poden garantir un servei ràpid i eficaç.

Parlen al vídeo: JORDI FABRA, CAP DEL PARC DE COLL DE NARGÓ