Un total de 249 joves esquiadors d'entre 9 i 12 anys han participat aquest dissabte a la 22a edició del trofeu Pista Pista!, que ha tingut lloc a l'estació ceretana de La Molina. La prova ha donat el tret de sortida al circuit alpí Audi Quattro Cup, que enguany suma 11 edicions. Els participants, alguns d'ells debutaven en una competició d'aquestes característiques, han pogut gaudir d'unes molt bones condicions de neu gràcies a la nevada del dimecres passat.

La cursa, un gegant d'una sola mànega, ha comptat amb 147 participants en la categoria U12 i 102 en la U10. A destacar l'ambient de companyerisme i també competitivitat de la jornada amb força animació a la zona del village.

La guanyadora en la categoria més jove ha estat Sofia Bernardi del club ELIT. Alèxia Espel, del club CEAC i Ainara Torres del ELIT, l'han acompanyat al podi. Encara en U10, Eric Udina, del SCBolquera, ha estat el vencedor, seguit per Edi Breitfuss, del LMCE i Ferran Esteban, del Elit.

Pel que fa a la categoria U12, en noies la guanyadora ha estat Nur Torres, del Granuec, seguida de prop per Blanca González de SKIVA i Marta Domínguez, del Llívia. En nois, Arnau Vilamitjana, del CET, ha creuat la meta amb el millor temps. Alex Jorge, del Llívia, i Matteo Padoan, del LMCE, han estat segon i tercer respectivament.

La prova ha comptat amb la visita de Carolina Ruiz, una de les millors esquiadores espanyoles de tots els temps. Guanyadora d'una prova de Copa del Món de Descens i olímpica en 4 ocasions, Ruiz ha animat els joves esportistes a seguir amb la pràctica de l'esquí alpí.

Després de la competició, els participants i les seves famílies s'han desplaçat al Palau d'Esports i Congressos d'Alp, on ha tingut lloc l'entrega de premis. També hi han hagut activitats de tot tipus, com ara una zona tecnològica, amb robots educatius o un petit estudi de cinema.