La meitat de les 10 víctimes mortals de trànsit que hi ha hagut a l'Alt Pirineu al 2018 eren motoristes, malgrat que aquest perfil de conductors només apareix en un 8% dels accidents en el còmput general. És una de les xifres del balanç de sinistralitat d'aquest any passat a les regions policials de Ponent i del Pirineu Occidental que elaboren els Mossos d'Esquadra.
Al 2018, s'han registrat 37 morts a la carretera a l'Alt Pirineu i Aran i Ponent, repartits en 32 accidents diferents. La majoria d'aquests sinistres han estat a les comarques de la plana de Lleida.
La xifra total d'accidents mortals és un 6% inferior a la del 2017, quan hi va haver 34 sinistres fatals, però el nombre de víctimes creix un 3%, perquè l'any anterior n'hi va haver 36.

Pel que fa al Pirineu, l'Alt Urgell és la comarca on hi va haver més víctimes mortals, 5 en total; és a dir, la meitat dels de l'àmbit pirinenc, i dues més que els dos anys anteriors, atès que tant al 2016 com al 2017 hi van morir tres persones. A Cerdanya n'hi hagut 2; i al Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Aran, 1 a cada comarca. Al Pallars Jussà no hi va haver cap mort a la carretera.

La policia catalana també ha advertit de l'augment dels accidents mortals amb tractor. Mentre que anualment se'n registren entre zero i dos, l'any passat n'hi va haver quatre. A més a més, els Mossos consideren que tots els accidents que hi va haver eren "evitables" perquè es van produir per imprudències o manca de mesures de seguretat.

El balanç també alerta que les distraccions -bàsicament, per l'ús del telèfon mòbil- ja són la principal causa d'accidents amb víctimes mortals o greus.

Pel que fa a la tipologia particular d'accidents al territori, es van reduir un 5% els accidents causats per un porc senglar però van augmentar un 61% els causats per cabirols. Fins a 700 accidents (greus o lleus) que van tenir lloc al 2018 a la demarcació de Lleida són causats per animals salvatges, cosa que suposa el 30% del total.