Després d'un cap de setmana assolellat, aquest dilluns ha tornat la neu al Pirineu. I és que s'espera una setmana amb forces precipitacions a les zones de muntanya. Les comarques de Cerdanya, Alt Urgell, els Pallars i l'Alta Ribagorça s'han despertat emblanquinades i, al llarg de la jornada, els gruixos han anat creixent considerablement. A Puigcerdà, al migdia ja havien caigut 17 cm de neu i 12 a la Seu d'Urgell. Des de l'ajuntament de la capital urgellenca han informat sobre l'activació del dispositiu de neteja i retirada de la neu i han recordat la importància de comptar amb la col·laboració dels veïns.

La nevada ha afectat una vintena de trams de la xarxa viària del Pirineu. El temporal ha obligat a tancar un tram del Port de la Bonaigua per risc d'allau i la carretera entre Bagà i Coll de Pal. També ha estat necessari circular amb cadenes al Túnel del Cadí, al Port del Cantó, a la C13, entre Sort i Esterri d'Àneu i a la N260, a la collada de Toses, entre Ribes de Freser i Urtx.

Pel que fa al transport escolar, hi han hagut forces afectacions al Pallars Sobirà, amb 7 línies cancel·lades que normalment utilitzen 65 alumnes, al Pallars Jussà s'ha suspès una línia de la zona de la Terreta i a l'Alta Ribagorça han estat 2 les rutes cancel·lades que també porten a l'escola a una seixantena d'infants. Mentrestant, el transport escolar ha funcionat amb força normalitat a Cerdanya i a l'Alt Urgell, excepte la línia que surt de Prullans i duu els alumnes fins a la Seu d’Urgell. En aquest cas, l’autobús no ha pogut pujar fins al poble per l’estat de la carretera local, però les famílies dels estudiants els han baixat fins a peu de la carretera general N-260, on els ha recollit l’autobús que cobreix el servei. La tornada dels alumnes alturgellencs, però, s'ha avançat per precaució.

A la Seu d'Urgell, a més, s'ha anul·lat el mercat setmanal de dimarts, tenint en compte que la neu continuarà en les properes hores.

L'altra cara de la moneda són les imatges de postal que ha deixat la neu, com aquestes del parc Schierbeck i l'estany de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL