Les quatre diputacions catalanes han confirmat aquest dimecres el seu suport a la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Els presidents dels ens provincials s'han reunit amb el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan A. Samaranch, al Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona, a Reus, per mostrar el seu suport davant aquest projecte olímpic impulsat per la Generalitat. A la trobada també hi ha participat el secretari general de l'Esport Gerard Figueras.

Els quatre presidents de diputacions ja van mostrar el seu suport a la candidatura durant la visita conjunta que van fer aquest mes passat a la seu del Comitè Olímpic Internacional, a Lausana. A la ciutat suïssa es van reunir amb el president del COI, Thomas Bach, acompanyats de Figueras, i el director general adjunt del COI, el català Pere Miró.

Aquest suport se suma al que ja han expressat pràcticament totes les institucions del Pirineu, com l'ajuntament de la Seu d'Urgell, el de Puigcerdà o el d'Alp, així com els Consells Comarcals de Cerdanya i de l'Alt Urgell, el Conselh Generau d'Aran, les estacions d'esquí del Grup FGC, l'Associació d'Estacions d'Esquí i Muntanya (ACEM) i la Mancomunitat d'Estacions d'Esquí Nòrdic.