Aquest 2019, la cursa Rialp Matxicots compleix 10 anys des de que va veure la llum. 10 anys durant els quals no ha parat de créixer en qualitat i quantitat i s’ha fet un nom en els primers llocs de les curses de muntanya de Catalunya. Tan és així que a finals del 2018 va ser puntuada com la cursa més ben valorada pels seus corredors. Ja que va rebre una puntuació de 5 sobre 5 i se li va atorgar el premi a la Millor Ultra Trail de Catalunya.
A més, enguany per celebrar el desè aniversari, la Rialp Matxicots arriba els dies 14 i 15 de setembre carregada de novetats. Es recupera la modalitat Extrem, amb 84 kilòmetres i 6800 metres de desnivell positiu i s’incrementa la modalitat Marató fins als 48 kilòmetres i 4200 metres de desnivell. Pel diumenge es mantenen la Mitja i la Caminada però també es preparen tot un seguit d’activitats adreçades al públic assistent.