L’endemà de la nevada generalitzada al Pirineu, la baixada de temperatures ha portat alguna incidència a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. El principal problema ha estat el transport escolar, que ha afectat de forma diferent a cada comarca. Els gruixos de neu i el gel han fet que al Pallars Sobirà se suspenguessin les 35 línies de transport escolar que afecten a 370 alumnes, mentre que a l’Alta Ribagorça els alumnes que no han disposat de transport han estat 51, 23 de l’Institut i 28 de primària. I al Pallars Jussà també hi ha hagut alumnes que s’han quedat a casa.

La problemàtica més gran és la neteja d’accessos a nuclis, ja que la majoria de municipis són molt petits i tenen nuclis agregats i amb la maquinària i personal del que disposen és molt complicat garantir la seguretat en la mobilitat en poques hores.

Precisament en una moció al consell comarcal del Pallars Jussà ja se sol·licitava a les administracions supracomarcals que s’assumís la gestió d’aquestes carreteres.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA ARDANUY, GERENT C.C. PALLARS JUSSÀ