Tal com es preveia, el temporal de neu ha arribat finalment a Cerdanya. Els municipis cerdans s'han llevat amb una capa fina de neu que ha anat creixent a mesura que avançava el matí. A les tres de la tarda ja s'havien superat els 20 cm a Puigcerdà, mentre que a cotes més altes, com a la Tosa d'Alp, a 2500, aviat s'han registrat els 30 cm. La neu ha estat molt ben rebuda a la comarca, sobretot a les estacions d'esquí, que ja han anunciat l'obertura de més sectors.

La nevada ha obligat als conductors a circular amb molta precaució. A Puigcerdà, el personal de la brigada, sis empreses externes, Bombers i la demarcació de carreteres de l'estat han treballat al llarg de la jornada per retirar la neu. Des del Consell Comarcal han explicat que, des de primera hora del matí, cada ajuntament ha activat els equips de neteja de les carreteres i carrers.

A la tarda, tant els alumnes de l'IES Pere Borrell com els de l'escola Vedruna han pogut tornar amb el transport escolar. Això sí, els nois i noies de 1r i 2n d'ESO de l'escola Vedruna no han fet classe a la tarda per poder agafar els autobusos de les 3, juntament amb els de l'institut. Altres centres educatius, com l'escola Bac de Cerdanya o la Santa Coloma de Ger, també han deixat sortir abans els alumnes dels nuclis més allunyats.

El Servei Català del Trànsit ha decretat algunes restriccions en les vies principals. Els vehicles pesats no han pogut circular per la N260 i han calgut cadenes per la resta de cotxes en alguns trams entre Puigcerdà i La Seu d'Urgell. Equipaments especials també per circular a la GIV400 entre Toses i Das i a la C16 a l'alçada de Bellver de Cerdanya i de Riu a Guardiola de Berguedà. En aquest punt, a quarts de quatre de la tarda s'ha tallat la circulació en sentit nord a causa d'un accident amb un cotxe implicat.

Pel que fa a la línia de tren R3, ha acumulat retards, alguns de fins a 90 minuts.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA