Si bé els més matiners al Pallars Jussà s’han aixecat amb el paisatge habitual, a partir de les 8 del matí la neu ha començat a fer presència a tots els racons de la comarca i ha deixat paisatges de postal. El transport escolar ha arribat als centres educatius amb excepció de les línies de la Vall Fosca i la Terreta que s’han suspès, de manera que 62 infants no han pogut arribar a les aules, però abans de començar les classes de la tarda, des del consell comarcal del Pallars Jussà s’ha activitat la recollida de tots els alumnes de transport escolar, que se’ls ha retornat als seus respectius pobles. També molts professors no han pogut arribar als centres educatius. Les màquines llevaneus han treballat des de primera hora per netejar les vies principals i als pobles els tractors amb pala han obert pas als carrers. Tot i així des de Protecció Civil es recomana evitar desplaçaments.

Al Pallars Sobirà en canvi la nevada és molt més intensa i s’han suspès gairebé el 100% de les línies de transport escolar. S’han vist afectats 352 nens i nenes. És obligatori circular amb cadenes a totes les vies de la comarca i les poblacions acumulen gruixos força elevats de neu. A l’Alta Ribagorça també s’han suspès totes les línies de transport escolar i es demana precaució a l’hora de circular. De cara a demà hi ha previsió de baixada de temperatures i de vent, de manera que de moment el Pallars Sobirà preveu seguir mantenint les mateixes mesures de seguretat pel que fa a transport escolar si les previsions no canvien.

Parlen al vídeo: JORDI CASTILLÓ, TÈCNIC PROTECCIÓ CIVIL PALLARS JUSSÀ