La intensa nevada que ha caigut a l’Alt Urgell aquest dimecres ha generat dificultats a bona part de la comarca. A les zones més elevades s’hi ha superat el mig metre de neu, mentre que en poblacions com la Seu d’Urgell a mitja tarda s’hi havien acumulat prop de 25 centímetres. Durant tot el dia, els Mossos d’Esquadra han establert nombrosos controls per comprovar que els vehicles circulessin amb cadenes o amb rodes de contacte. Pel que fa al transport escolar, aquest ha funcionat al matí, però s’ha hagut d’avançar a la una del migdia el retorn dels alumnes.

Pel que fa al transport escolar d’aquest dijous, i si no canvien les previsions, tot indica que caldrà suspendre’l.

Pel que fa a la neteja de l’interior de poblacions, com ara la Seu d’Urgell, les llevaneus han estat tot el dia funcionant al 100%. Tot i això, des de l’ajuntament han demanat a la població que eviti desplaçaments que no siguin impresicindibles. De moment, el telefon d’emergències 112 ha rebut un total de 10 trucades des de la comarca.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL