Aquest dimarts al migdia, uns 150 ex empleats d’ENDESA del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran s’han manifestat davant les oficines de la companyia, actualment en mans de l’empresa italiana ENEL, i de l’Ajuntament de La Pobla de Segur, per tal de reivindicar la intenció de l’empresa de no aportar els 700 milions d’euros destinats a la bossa social, i acabar així amb els beneficis adquirits durant anys conveni rere conveni.

Aquesta bossa social afecta a moltes vessants, entre elles està la bonificació en la tarifa de la llum, però també aspectes de cobertura mèdica o ajudes a l’escolarització dels fills.

La carta que han rebut els ex treballadors de la companyia els informa que en 6 mesos entra en vigor el canvi, és a dir, a finals de juny. Fet que no accepten de cap manera perquè es tracta d’una decisió unilateral de l’empresa i a més defensen que els beneficis socials els abona l’empresa en concepte de salari en espècies.
El proper dimarts està previst que es manifestin al Pont de Suert. Al Pirineu estan afectades més de 500 persones, 9000 a Catalunya, i 27000 a Espanya.

Parlen al vídeo: JOSEP ENSENYAT, PRESIDENT ASSOCIACIÓ EX EMPLEATS DE FECSA DELS PALLARS - ENRIC FUEYO, PORTAVEU ALTA RIBAGORÇA - ANTONIO ASENSIO, MEMBRE JUNTA AECOEC CATALUNYA I VALL D’ARAN