Aquest dimecres 23 de gener surt a la venda la nova novel·la de l’escriptora trempolina Maria Barbal. Es tracta de A l’amic escocès, una novel·la que parla d’amor i d’amistat i que ens trasllada a conèixer la vida del Benet, un noi d’un poble del Pirineu, però també del George, un brigadista escocès de la Guerra Civil Espanyola. Es coneixen durant la Guerra Civil i es retroben 30 anys després.
La novel·la de Maria Barbal més pròxima al seu gran èxit Pedra de Tartera el publica Columna en català i Destino en castellà. Una novel·la intimista però on hi trobem un repàs sobre una època que ha marcat el país i sobre uns fets polítics que marquen el futur dels joves que els viuen.
I la seva arribada al Pallars de la mà de la seva autora no es farà esperar, durant aquest hivern Maria Barbal presentarà A l’amic escocès a la biblioteca de Tremp.