Coincidint amb el Dia Europeu de la Mediació d'aquest 21 de gener, la Fundació Hospital de Puigcerdà ha organitzat un taller per aprendre a gestionar els conflictes en l'àmbit de la salut. L'activitat ha anat a càrrec d'una psicòloga de la fundació i d'un advocat, els quals han donat algunes claus per aprendre a detectar, gestionar i resoldre els conflictes que sovint apareixen als centres sanitaris. I ho han fet amb activitats dinàmiques i amb exemples pràctics que han protagonitzat els mateixos assistents.

És la tercera vegada que la Fundació Hospital de Puigcerdà organitza un taller sobre mediació que, com en altres ocasions, és oberta a tothom, tant a professionals de la salut com a usuaris.

La mediació és un procediment no jurisdiccional de caràcter voluntari i confidencial que s’adreça a facilitar la comunicació entre les persones perquè gestionin per elles mateixes una solució dels conflictes, amb l’assistència d’una persona mediadora que actua d’una manera imparcial i neutral. La mediació pretén evitar l’obertura de processos judicials.

Parlen al vídeo: SARA RODRÍGUEZ, PSICÒLOGA MEDIADORA