Davant l'anunci de la primera nevada generalitzada de l'hivern que podria caure en els propers dies, l'ajuntament de Puigcerdà ha fet una crida a la prudència i ha demanat als visitants que vulguin desplaçar-se al Pirineu que vinguin equipats. Després dels episodis de caos viari que es van produir l'any passat al túnel del Cadí i en els principals accessos a la comarca, l'alcalde de la vila ha recordat algunes recomanacions per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat de veïns i visitants.

Piñeira també ha demanat la col·laboració dels veïns per minimitzar els efectes de les nevades, com ara retirar la neu de davant de casa i dels seus comerços i, també, treure els caramells, o candeles, que puguin representar un risc per a la població.
El batlle també ha recordat les grans inversions que cada hivern destina el consistori en els treballs de retirada la neu i el gel. Unes tasques de neteja que porta a terme tant la brigada municipal com empreses externes.
Precisament, per poder tenir una previsió més acurada del temps i poder preveure les actuacions de retirada de la neu, l'equip de govern compta des d'ara amb la col·laboració del meteoròlegs Alfred Rodríguez Picó, que cada dijous fa la previsió del temps i l'ajuntament la comparteix a través de les xarxes socials.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ