El certamen del Cerdà de l'Any tindrà enguany una novetat important pel que fa a l'elecció del guanyador. Fins ara, després de rebre les propostes d'ajuntament, entitats i particulars, un jurat qualificat escollia els tres finalistes i, a través d'una votació oberta a tothom, en sortia el guardonat. Doncs bé, en l'edició d'aquest any, el jurat també participarà activament en l'elecció final, ja que el guanyador sortirà de la votació popular i de la decisió del jurat. Amb aquesta mesura es vol evitar que finalistes amb més persones implicades, com ara associacions, tinguin més facilitat per sumar vots que els finalistes individuals.

Fins el proper 15 de febrer es poden presentar les propostes als ajuntaments de l'Alta i la Baixa Cerdanya. Com sempre, han de ser persones o entitats que treballin desinteressadament per la comarca o que hagin destacat en algun àmbit.

A mitjans de març es coneixeran els tres finalistes i just llavors s'obrirà el període de votació per escollir el Cerdà de l'Any 2018. El guanyador es coneixerà durant la gala que tindrà lloc el 28 d’abril a Estavar. Aquest es sumarà a la llista de guardonats que ostenten aquest títol, com són el Carnestoltes Tradicional de Bellver, els Xicolaters de Palau, el Club Poliesportiu de Puigcerdà, Mercè Marty, la Fundació Adis o Kilian Jornet.
Una altra novetat d'enguany és la convocatòria d'un concurs per elaborar el cartell del certamen, on hi poden participar els menors de 16 anys.

Parlen al vídeo: MARC PUENTE, SECRETARI CERDÀ DE L'ANY - MARIA TERESA LICCIARDI, COORDINADORA CERDÀ DE L'ANY