Des d'aquest dimarts i fins el 28 de gener la Salomon Ultra Pirineu obre el període per rebre les preinscripcions per a la cursa que es disputarà al Parc Natural del Cadí Moixeró el proper 5 d'octubre. L'organització compta amb 1.000 dorsals disponibles i en cas de superar el nombre màxim d'inscrits, el 31 de gener durà a terme un sorteig per definir qui són els corredors que s'enduen un dorsal per a la prova estrella del Berguedà.

La d'enguany serà l'onzena edició de l'Ultra Pirineu i comptarà amb 94 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell positiu. En els darrers anys corredors de fins a 60 països del món han participat a la Salomon Ultra Pirineu i tot apunta que la prova continuarà aquest 2019 amb el seu procés d'internacionalització.

La resta de curses de l'Ultra Pirineu obriran inscripcions a partir del 5 de febrer. Entre elles hi haurà la nova Trail Pirineu (que partirà de Bellver de Cerdanya) i la renovada Sky Pirineu, de 36 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu que formarà part de les Migu Run Skyrunner World Series 2019.