El proper 11 de febrer, el Jutjat de primera instància de Tremp ha citat a declarar a Pere Roqué, president d’ASAJA, i a Francesc Bertran, membre de l’Associació de ramaders del Pallars Sobirà, després que Nova Eucària denunciés maltractament animal en l’acció de protesta en la qual van deixar un vedell ferit a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu a Llavorsí.
Així ho ha confirmat Pere Roqué, que ha assegurat que es presentaran als jutjats amb la consciència ben tranquil·la, ja que en cap cas cap animal va patir a conseqüència de la seva acció de protesta. La seva intenció és fer visible els danys que pateixen els seus ramats i la seva activitat a causa de la fauna salvatge.
Per la seva banda, Antoni Teixidó, director de Nova Eucària, considera que una acció d’aquestes característiques no pot quedar impune, ja que es va tractar l’animal com un objecte, no se’l va auxiliar i l’animal va patir un turment totalment injustificable. I afegeix que amb aquesta denúncia hauran de provar davant del jutge que l’animal va ser atacat per l’ós, tal com asseguren.
De moment el Jutjat de Tremp investiga l’acció i el dia 11 de febrer les parts declararan davant del jutge.