Malgrat el fred i la boira, la plaça de la Creu de Tremp s’ha omplert per celebrar la tradicional festivitat de Sant Antoni Abat. La festa dels pagesos del poble però a la qual s’hi sumen nombrosos veïns i veïnes en la benedicció d’animals i anant a veure els Tres Tombs amb els tractors ben engalanats per l’ocasió. Enguany un total de 16 tractors, alguns plens de nens i nenes, han participat als Tres Tombs que es fan al voltant del nucli antic de Tremp. Actualment l’eina de treball que ha substituït els tradicionals animals de càrrega que es beneïen.
Però la festa no acaba aquí, Sant Antoni Abat és un dia molt assenyalat a la Conca de Tremp i després de la benedicció del migdia, al vespre se celebra el tradicional ball del Contrapàs, declarat bé cultural d’interès local al 2009, i on els joves pagesos de la comarca el ballen acompanyats de música en directe i davant d’una forta expectació, ja que la plaça Francesc Pujol, presidida durant el ball per la figura de Sant Antoni Abat, queda fins i tot petita per acollir l’acte.