El Museu Cerdà de Puigcerdà acull aquests dies una exposició conjunta de Joaquim Bosom i Martí Solé. Es tracta d'una col·lecció de miniatures d'eines del camp i de felicitacions de Nadal.

Per una banda, el centenar de peces fetes a mà de Bosom, originari de Guils de Cerdanya, representen maquinària del món de la pagesia, com bàscules, molins, carretes i moltes eines per treballar la terra. També s'hi poden trobar estris de la vida quotidiana com un braser, les banquetes de munyir o els carretons. A més, hi ha un conjunt de diligències amb tots els detalls. Bosom, roder de professió o carreter, va dedicar part de la seva vida a construir aquestes petites peces, fetes a partir de la memòria pròpia de l'ofici.

Per altra banda, l'exposició també recull un centenar de Nadales de Martí Solé, les quals daten de primer terç del segle 19, que és quan apareixen les primeres felicitacions nadalenques de les mans dels repartidors del diari de Barcelona, algunes de les quals estan il·lustrades amb gravats al boix o xilografies. Entre els oficis representats hi ha serenos, escombriaires, carters, carboners, ebenistes, escolans, farolers, jardiners, llauners, repartidors de llet, mossos o vaquers. La majoria dels oficis estan representants per homes, i només alguns per dones, com per exemple, l'aprenent o la lletera.

L'exposició es podrà visitar a la primera planta del museu Cerdà fins a finals de mes