L'ajuntament de Ger ja ha obert el concurs públic per accedir a una de les parcel·les de la Cabaneta, un terreny municipal situat a la part alta de la localitat. Amb l'objectiu de fixar població i que els joves no marxin a altres pobles cerdanes, el consistori ofereix una promoció de 4 parcel·les de 200 metres quadrats cadascuna a un preu de 45.000 euros, aproximadament la meitat del preu de mercat. Així, l'equip de govern vol donar resposta a les peticions socials de poder comptar amb terrenys que es puguin adquirir a preu raonable per després poder-hi construir, mitjançant l'auto promoció, el propi habitatge de primera residència.

Els requisits que hauran de complir les persones interessades per poder optar a la compra de les meitats indivises de les parcel·les són que l’habitatge que es construeixi sigui d'ús particular i com a primera residència permanent durant un termini de 15 anys i justificar la suficiència financera per assumir les despeses que es generin. Obtindran més puntuació els interessats empadronats a Ger des de fa temps, els que es trobin en règim de lloguer, els que tinguin fills i aquests estiguin escolaritzats a l'escola Santa Coloma de Ger o a la llar d'infants municipal o bé aquells que tinguin una activitat empresarial o contracte laboral amb una empresa amb seu a Ger.

La data límit de presentació de sol·licituds serà el dia 8 d'abril de 2019. Abans, es farà una reunió informativa oberta a tothom, el dia 24 de gener a les 19.30h, al mateix ajuntament.

És la primera vegada que el consitori de Ger fa aquest tipus de promoció i espera que tingui bona acollida.