El programa Esport Blanc Escolar ha iniciat aquest mes la seva sisena edició i ja és present a totes les escoles del Pirineu. Primer van ser les escoles públiques i ara ja s'hi han sumat també les concertades de les 9 comarques de muntanya. En total, prop de 2500 infants de 3r i 4t de Primària de 60 centres educatius participen aquest curs al programa, l'objectiu del qual és apropar els esports de neu als nens i nenes i que aquests formin part del seu currículum escolar.

Els alumnes de l'escola Vedruna de Puigcerdà participen per primera vegada en aquesta activitat i aquest dijous s'han desplaçat a l'estació de la Molina per practicar l'esquí alpí. Fins al mes de març tindran vuit sessions: d'alpí, esquí de fons i surf de neu.

L'activitat està integrada al programa d'educació física i, per això, es realitza en horari lectiu. Així, doncs, l'avaluació del segon trimestre d'aquest assignatura tindrà en compte les sessions d'esquí i surf de neu.

L'esquí escolar és molt en rebut per les escoles i les famílies però sobretot pels alumnes.

El programa d’esquí escolar s'emmarca en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya i està impulsat pel departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport, els Consells Comarcals i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. L’activitat està subvencionada, de manera que les famílies només han de costejar el 50% del cost del material, és a dir, uns 25 euros per alumne i per totes les sessions.

Parlen al vídeo: PEDRO PÉREZ-CHIRINOS , TÈCNIC CONSELL COMARCAL CERDANYA - ALBERT FERRER, ALUMNE ESCOLA VEDRUNA PUIGCERDÀ - SANTI GUERRERO, ALUMNE ESCOLA VEDRUNA PUIGCERDÀ