La desena edició Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que tindrà lloc entre el 3 i l’11 d’agost, comença a caminar aquest gener amb l’inici del període de recepció de pel·lícules. Així, doncs, ja s’han fet públiques les bases i s’han habilitat cinc mètodes oficials perquè els creadors inscriguin els seus films com a màxim fins al 31 de maig.
Aprofitant l’efemèride, l’equip del festival ha renovat completament les bases i regulacions del concurs, clarificant les categories (curtmetratges de menys de 60’, llargmetratges de més de 60’ i documentals de qualsevol durada), introduint nous premis i augmentant la dotació econòmica dels mateixos. Així, enguany el Certamen atorgarà tres premis principals (Millor curtmetratge, Millor Llargmetratge i Millor Documental, que estaran dotats amb 700€ i un trofeu del festival) i un premi secundari per categoria (Premi Curtmiratges a una directora jove menor de 30 anys, Premi Mirada Social a un llargmetratge que toqui alguna temàtica social i Premi Memòria a un documental que treballi algun aspecte relacionat amb la memòria històrica, premiats amb un trofeu). A més a més, seguiran els premis tradicionals del festival a Millor Film en Català, Millor Director o Millor guió original.

Pel que fa al programa, l’Organització preveu una graella continuista que consolidi les bones xifres i interès suscitat de l’edició anterior, al voltant de la cinquantena de sessions de projecció i uns 200 films a concurs.
El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission, és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals i compta amb el suport institucional.