La Seu d’Urgell acollirà a finals d’octubre d’aquest any el primer Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació. Tal com han confirmat des de l’AMIC a Pirineus TV la trobada aplegarà a mitjans de tots els territoris pirinencs, tant de la banda nord com sud. En aquest sentit, ja s’ha creat una comissió organitzadora i diversos representants de mitjans, especialment bascos i navarresos, ja estan treballant activament en els preparatius. Els mitjans potencials per a la celebració d’aquest esdeveniment supera els 500, entre capçaleres de premsa en paper i digital, ràdio i televisió de proximitat de Catalunya del nord i del sud, Andorra, l’Aragó, Navarra, Euskadi i Occitània. El congrés girarà al voltant de tres aspectes fonamentals. D’una banda, vol ser el punt de trobada dels mitjans de proximitat de l’àrea pirinenca i els seus professionals, per compartir experiències i reflexionar sobre el present i el futur. De l’altra, es vol convertir en el congrés de referència per saber què està passant en el món dels mitjans de comunicació en general, i en particular en l’àmbit dels Pirineus.
Finalment, es pretén posar de relleu la importància de tenir mitjans de proximitat per consolidar l’espai comunicatiu interregional dels Pirineus. En principi, el congrés es dividirà en tres categories: ponències temàtiques, sessions de discussió i debat, i tallers.