L’Alta Ribagorça ha millorat les instal·lacions de la deixalleria arreglant els problemes de filtracions d’aigua al magatzem, millorant la captació d’aigua i instal·lació d’un dipòsit i pavimentant les zones de circulació. Unes obres que han aconseguit que les instal·lacions guanyessin en seguretat a l’hora de desenvolupar-hi les diferents tasques. Una obra que ha suposat una inversió de més de 50.000 euros.

D’altra banda també el consell comarcal està repensant el model de recollida de residus per tal de millorar els resultats actuals i arribar al 50% de reciclatge dels residus produïts tal com marca la Unió Europea de cara al 2020.

Si bé ja s’ha arribat al 40% de reciclatge de residus, aquest percentatge es vol augmentar, ja que repercuteix tan en la preservació del medi ambient com en la taxa que paga el contribuent. De manera que es valoraran les diferents opcions per triar la que sigui millor per la comarca. A més també es treballa amb grans productors, amb centres escolars i amb el sector turístic per sensibilitzar i reduir els residus produïts.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA