Aquest es l'aspecte que presenta aquests dies el riu Segre al seu pas per Cerdanya. Concretament, a la zona de la Palanca, als municipis cerdans d'Isòvol i Das. Com es pot veure a les imatges, el nivell d'aigua és força baix i, per tant, els nombrosos veïns i visitants que passegen per aquesta zona poden trepitjar part del traçat del riu, on ara hi ha pedres.

La manca de precipitacions de les darreres setmanes ha fet disminuir considerablement el cabal del Segre. El riu presenta actualment un cabal d'entre 3,4 i 3,7 metres cúbics d'aigua per segon de mitjana, mentre que a finals d'any la mesuradora d'Isòvol també va registrar xifres força baixes del voltant de 4 metres cúbics. Recordem que en episodis de pluja o de desglaç, el cabal del riu supera fàcilment els 15 metres cúbics d'aigua per segon en aquest punt.

La situació de calma meteorològica i d'aquest hivern suau podria tenir data de caducitat. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu per dijous l'arribada d'un sistema frontal que portarà núvols i possiblement precipitacions al Pirineu i a partir de divendres un front vindrà acompanyat d'aire fred que provocarà la baixada dels termòmetres. Així doncs, aquestes possibles precipitacions seran molt ben rebudes a les estacions d'esquí, que esperen augmentar els seus quilometres esquiables.