El projecte Forest4local, que s’implementarà a l’Alt Pirineu i Aran, permetrà gestionar 1.700 tones d’estella en unes instal·lacions tèrmiques de 3.700kw de potencia i amb un estalvi en emissions de CO2 de 1.500 tones. Així s’ha donat a conèixer aquest dissabte durant la jornada sobre la gestió del bosc públic municipal, organitzada a la Seu d’Urgell per Esquerra Republicana. També s’ha donat a conèixer que gràcies a aquest projecte de gestió i aprofitament forestal, que compta amb el suport dels fons europeus Feder, es construiran dos centres logístics d’assecatge i distribució d’estella a l’Alt Urgell, un a Oliana i l’altre a Montferrer i Castellbò. També s’instal·laran 11 calderes en diferents espais públics, tal com ja s’havia anunciat. Per als organitzadors de la jornada, aquest és un projecte que demostra les oportunitats que genera el bosc municipal.

La jornada també ha servit per formar i generar debat al voltant de la gestió forestal en àmbits com els bolets o les pastures.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PRESIDENT ERC ALT PIRINEU I ARAN