La parella d'excursionistes de Sabadell que es va perdre el passat 27 d'octubre al Puigpedrós no pagarà el seu rescat. Així ho ha decidit la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis basant-se en l'informe dels Bombers. Segons avançava La Vanguardia, el document argumenta que els excursionistes no van incomplir cap dels tres supòsits fixats en la normativa, que són no portar l'equip adequat, demanar els serveis de salvament sense justificació o anar per zones que estiguin senyalitzades com a perilloses. El fet que la responsable del refugi de Malniu els advertís de les males condicions per fer la sortida, no és prou motiu per fer-los pagar el cost del seu rescat.
Recordem que la parella va passar dues nits perduda a la muntanya, suportant temperatures sota zero i amb episodis de neu. Va ser un helicòpter de la Gendarmeria francesa qui els va trobar a la zona de Malforat, a uns 2700 metres d’alçada i força allunyats del cim del Puigpedrós, on volien arribar. La dona de 43 anys i l’home de 57 presentaven símptomes d’hipotèrmica severa i van ser traslladats en helicòpter a l’Hospital de Cerdanya.
El dispositiu de rescat va mobilitzar durant dos dies un centenar de persones de diferents cossos de les dues bandes de la frontera, com ara Bombers, Mossos d'Esquadra o Agents Rurals.