Esquerra Republicana s’ha posicionat oficialment a favor dels Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. Després de les trobades mantingudes a finals de l’any passat amb gent del territori de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran, la formació ha arribat a la conclusió que els beneficis són majors que els inconvenients.

Una altra de les oportunitats detectades és la construcció d’infrastructures. Tot i això, des d’Esquerra remarquen que aquestes millores no poden estar condicionades a la celebració dels jocs.

Entre els perills detectats hi ha, principalment, l’afectació paisatgística o mediambiental de les instal·lacions i, sobretot, la possibilitat que de cara al 2026 o 2030 la presència de neu al Pirinu hagi baixat i dificulti la celebració d’uns Jocs Olímpics.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PRESIDENT ERC ALT PIRINEU I ARAN