L'ajuntament de Llívia ha licitat aquest dijous les obres de la nova escola Jaume I. Els treballs, que començaran a finals de febrer, tindran un cost d'1.257.000 euros i els portarà a terme l'empresa Construccions Àrids i formigons de Navàs. Així, doncs, Llívia tindrà finalment un nou centre educatiu, després d'anys reivindicant la millora d'aquest equipament. El projecte contempla aixecar un nou edifici a tocar de l’actual, que forma part de la primera fase, i posteriorment es reformarà l'escola d'ara.

La planta baixa del nou edifici acollirà la llar d'infants i les aules d'Educació Primària, que actualment es troben a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i a un mòdul prefabricat. Els alumnes d'Educació Infantil utilitzaran l'immoble actual reformat. A la segona planta del nou edifici s'hi situarà en un futur la biblioteca municipal. Els dos espais quedaran connectats a través d'un porxo.
El passat mes de març Ensenyament es va comprometre a aportar 480.000 euros de finançament, però des del consistori confien en que aquest import augmenti fins a cobrir pràcticament tot el cost de les obres.

Des del consistori calculen que la segona part del projecte costarà uns 800.000 euros, de manera que el pressupost final de la nova escola de Llívia arribarà als 2 milions d'euros.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA