Les ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques SEM de l'Hospital de Cerdanya s'han equipat recentment amb tauletes digitals per millorar el servei. Els aparells agilitzen als tècnics la gestió mèdica dels pacients mentre els traslladen a l'hospital i també la comunicació amb els metges del centre sanitari que esperen la seva arribada. Així doncs, les tauletes connectades a la xarxa substitueixen els informes en paper que es feien fins ara.

Tota aquesta informació pot arribar a l'equip mèdic de l'hospital durant el trajecte, de manera que l'atenció al pacient es podrà fer més àgilment sense la necessitat d'activar-se a l'arribada física al centre sanitari.
En una pròxima versió del sistema operatiu de les tauletes, des de l'ambulància també es podrà accedir a l'historial mèdic dels usuaris, amb la qual cosa es podrà saber, per exemple, si prenen medicació o si tenen alguna patologia.

Les tauletes digitals ja s'han incorporat a pràcticament totes les ambulàncies del SEM. Aquesta eina es va desplegar primer a les regions sanitàries de Barcelona, comarques de Girona i Catalunya Central i des de finals d'any també és present a les ambulàncies de Lleida, Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i a l'Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: AURÈLIA SANS, METGESSA SEM CERDANYA