El projecte Camina Pirineus, impulsat des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, ja té bona part de la feina inicial feta, després que s’hagin conclòs 13 dels 19 catàlegs de camins públics previstos. Aquests documents identifiquen i recullen tots els camins que integren la xarxa viària d’ús públic o propietat municipal. Tot plegat és la base que permetrà desenvolupar la xarxa de camins de senderisme que ha de servir per potenciar el patrimoni natural i cultural de la comarca.

Pel que fa a la passarela de Sant Joan de l’Erm, l’actuació ha consistit en allargar en cent metres el recorregut de l’actual passera de fusta amb l’objectiu que, en una pròxima fase, conclogui amb la instal·lació d’una plataforma elevada a manera de mirador a la vall de Santa Magdalena. En relació a les vies ferrates, aquestes estaran ubicades a Oliana i a Fígols i Alinyà, mentre que també s’estan construint aparcaments per a autocaravanes a Arsèguel, Organyà i Fígols. El Camina Pirineus compta amb l’aval del Fons Europei de Desenvolupament Regional, el FEDER.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL