La delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha presidit aquest dimarts la primera reunió de l'any de les sessions mensuals del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de les comarques pirinenques, on hi han assistit una dotzena de directors i directores de cada departament de la Generalitat. L'objectiu de la trobada, que s'ha celebrat a l'ajuntament de Martinet, és fer un seguiment dels diferents projectes que treballa cada departament i, també, conèixer les necessitats i demandes del municipi on té lloc.

En l'àmbit de la salut, s'ha acordat que tots els Centres d'Atenció Primària tanquin les seves portes a les 20h del vespre. Fins ara alguns ho feien a les 21 de la nit. Aquesta mesura s'aplicarà properament a tot Catalunya i servirà per unificar criteris i facilitar la conciliació familiar. També s'ha proposat engegar el projecte Com Salut que pretén impulsar la reorientació del sistema sanitari cap a la promoció de la salut i la salut comunitària, així com la lluita contra les desigualtats i la promoció de les polítiques públiques saludables en l’àmbit local. Això preveu desenvolupar una estratègia de salut comunitària basada en la detecció de les necessitats dels veïns i tenint en compte la implicació activa del teixit comunitari, com escoles o casals d'avis.
Pel que fa a l'àmbit del treball, el seu director ha donat a conèixer algunes xifres rellevants, com ara que la taxa d'activitat a Catalunya es situa al 74%, mentre que a les comarques pirinenques és del 55%. També s'ha parlat del percentatge d'autònoms, que a l'Alt Pirineu i Aran és del 31%, per sobre del que hi ha a nivell català, que és del 16%.
Per últim, durant la sessió també s'ha tractat l'arribada de la fibra òptica a Puigcerdà, prevista pel 2020.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA TERRITORIAL GOVERN ALT PIRINEU I ARAN