Des de fa uns dies i fins al 8 d’abril està obert el període d’inscripció de curtmetratges al festival Mostremp, cinema rural al Pallars. Una iniciativa que enguany arriba a la seva vuitena edició i que se celebrarà del 22 al 25 d’agost.
El festival compta amb les 3 seccions competitives habituals: la secció oficial, on el requisit és que els curts tractin una temàtica rural, la secció Pallars i Ribagorça, en la qual els curts han d’estar ambientats en aquesta zona geogràfica, i la secció Jove, oberta a tots aquells que siguin menors de 18 anys i vinculats a un centre educatiu català que vulguin optar a concurs.
De les pel·lícules presentades a concurs, se’n farà una selecció prèvia, les quals es passaran durant els dies que dura el festival per tal de ser valorades pel jurat i pel públic. A més, el Festival Mostremp compta amb nombres activitats al voltant del món del cinema rural.