L'espai Ceretània de Bolvir acull aquests dies una exposició dedicada a l'escultor vigatà Ernest Altés. Es tracta d'un conjunt d'obres escultòriques on la pedra, el metall o el basalt en són els protagonistes. I és que la natura i la seva energia són font d'inspiració d'Altés, qui té un estil caracteritzat per la utilització de tots aquests materials sòlids per fer crear formes dures i contundents que a la vegada tenen l'aparença de ser toves o trencades.
Ernest Altés va començar a fer formes i volums quan encara era un nen i ja acumula més de 40 anys de carrera professional. La seva formació acadèmica s'inicia a les escoles Massana i la Llotja de Barcelona i a Belles Arts d'Olot és on estudia la tècnica del gravat. Amb qui aprèn veritablement és amb els forjadors, calderers i picapedrers de qui entén la manera de treballar els materials.
Altés ha exposat individual i col·lectivament a diversos països del món, ha publicat diversos articles i llibres. A dia d'avui té 28 escultures públiques arreu de Catalunya, la resta de l'estat, Andorra, França i Alemanya. La seva obra també es present a Cerdanya. Una de les més recents és la instal·lada al centre de la plaça Barcelona de Puigcerdà.
Les obres d'Altés es podran visitar a l'Espai Ceretània de Bolvir fins a finals de mes.