El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat per unanimitat l’adhesió al conveni amb els ajuntaments per a la contractació d’un arquitecte comarcal. La mesura persegueix dotar d’una major seguretat jurídica especialment aquells ajuntaments petits que no poden contractar a un arquitecte municipal. Ara cada consistori ha de decidir si s’adhereix al conveni i fa front a la part econòmica proporcional que li pertoca. Des dels grups de l’oposició, però, han alertat que algun alcalde té dubtes.

Des de l’equip de govern han defensat la necessitat d’un arquitecte comarcal, ja que a excepció de la Seu i Oliana, cap altre ajuntament en té, ja que no s’ho pot permetre.

El Consell també ha aprovat la delegació de competències amb els ajuntaments per gestionar les tasques dels 18 treballadors que enguany formara part del programa de Treball i Formació i que es dedicaran a fer diverses feines als municipis de la comarca.

Parlen al vídeo: SERGI PARRAMÓN, PORTAVEU ERC - JOAN BARRERA, PORTAVEU COMPROMÍS - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL