Surt a la venda un nou oli pallarès. Es tracta d’Erm, oli d’oliva de muntanya, i és el primer oli verge extra que es fa a la Vall de Barcedana amb oliva verda autòctona de la zona i a més suposa la recuperació de finques i professió d’una família de la Vall per part d’un dels seus descendents.

Precisament al Pallars Jussà des de fa un temps hi ha en marxa l’Associació de productors d’oli i ja hi ha diferents cases que embotellen i venen olis de força qualitat. Fins i tot els tres molins que hi ha actualment a la comarca costa que assumeixin la producció i de moment encara no estan capacitats per fer un oli verge extra embassat al propi molí.

Ivan Caelles explica que ha canviat tot el procés de producció que feien servir els seus pares i avis i comença a collir l’oliva abans que entri en el procés de maduració, a més un cop collida es porta immediatament a molturar. Destaca que els rendiments són més baixos però d’altíssima qualitat.

Erm ha fet enguany una producció d’olis monovarietals de 125 ampolles de Negral i 36 ampolles de Massanell, les 2 autòctones. A més, a aquest oli se li ha ofert presentar-se al rànquing dels 500 millors olis del mon.

Parlen al vídeo: IVAN CAELLES, PRODUCTOR D’ERM, OLI D’OLIVA DE MUNTANYA