Cerdanya ja disposa del seu 'Pla sectorial de Medi Ambient', que s'ha estat elaborant al llarg dels darrers mesos i que s'ha presentat aquesta mateixa setmana a la seu del Consell Comarcal. Es tracta d'un pla que recull diferents línies d'acció que tenen l'objectiu de millorar la valorització del patrimoni natural i incidir en una millor gestió dels residus. I tot això tenint en compte el potencial d'ocupació laboral que té la comarca. El pla d'acció, doncs, s'estructura en tres línies estratègiques que sumen un total de 35 accions.

Segons han explicat els seus responsables, totes les accions que contempla el pla hauran d'implementar-se en els propers 5 anys.
Pel que fa als punts forts que s'han detectat a la comarca, destaca el seu gran valor natural i patrimonial. En canvi, la manca de coordinació entre els diferents agents del territori a l'hora d'impulsar polítiques conjuntes és un dels punts febles.
Durant la presentació, els assistents han participat en una dinàmica per determinar el calendari d'actuació dels propers 5 anys. També s'ha creat la Comissió de Seguiment, òrgan coordinat des del Consell Comarcal que vetllarà pel procés d’implementació d’aquest pla.

Parlen al vídeo: NÚRIA SERENA, SÒCIA I TÈCNICA EMPRESA RAIELS