El jutjat de Puigcerdà ha emès aquest dimarts una ordre de detenció contra el membre del CDR de Cerdanya i del secretariat de l’ANC  Tomàs Sayes. L'ha emès després que aquest veí de la Pobla de Lillet hagi optat dues vegades per no presentar-se davant del jutge.
Sayes és investigat per un delicte de manifestació il·legal en el marc d'una protesta contra el jutge Pablo Llarena. Els fets que s’investiguen estan relacionats amb una caminada reivindicativa que es va dur a terme el passat 30 de març entre Alp i Das, en la qual, va ser identificat pels Mossos d’Esquadra com a portaveu de l’acció. Després, se’l va vincular amb una pintada contra el magistrat apareguda a Das, tot i que Sayes assegura que ell no la va fer.
Recordem que el membre del CDR Cerdanya no es va presentar al jutjat el passat 28 de novembre on va ser citat acusat de delicte d'injúries al jutge Llarena, i el 12 de desembre va tornar a desobeir una altra citació en aquesta ocasió acusat de manifestació il·legal.
L'ANC ha demanat a la gent que estigui preparada per a futures convocatòries de protesta.