El Consell Comarcal de Cerdanya ha aprovat aquest dilluns a la nit els pressupostos per a l'exercici 2019, que freguen un total de 7 milions d'euros. Aquesta xifra representa prop d'un 15% més respecte el pressupost del 2018, és a dir, gairebé 900.000 euros. Una de les partides que més augmenta és la de Serveis Socials. I és que l'ens comarcal preveu ampliar la plantilla de professionals que atenen els veïns, així com el local, situat al carrer Alfons I de Puigcerdà.

Des del Consell Comarcal preveuen que les obres d'adequació del nou local es facin durant el 2019. També han indicat que els dos espais es comunicaran internament per crear una sola oficina.
La partida de Benestar Social serà per a aquest 2019 de 692.000 euros, amb els quals també es pagaran dues noves incorporacions. La resta de partides clau del pressupost del Consell són les d'Ensenyament, amb una dotació de 738.000 euros, i la destinada a la gestió de les depuradores, amb una inversió d'1.190.000 euros.
A banda de Serveis Socials, també s'incrementa la partida de Turisme, que incorporarà una persona que tindrà una doble funció.

Per últim, la partida de l'Arxiu Comarcal també creixerà i això permetrà comptar amb un nou arxiver que ajudarà els consistoris en la gestió de documents i la posada en marxa de l'administració electrònica.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA