Unió de Pagesos ha organitzat aquest dimarts a Ger una jornada tècnica sobre el maneig del bestiar equí i les propietats dels seus productes, és a dir, la carn i la llet. La jornada, que ha aplegat una trentena de persones, ha tingut per objectiu compartir coneixements entre els ramaders pel que fa als avenços que permeten un millor maneig de l'explotació, així com donar a conèixer les qualitats de la carn de poltre i la llet, productes encara força desconeguts per la majoria de la població. Des del sector s'han mostrat satisfets de l'augment del preu de venda dels pollins, fet que atribueixen al creixent interès per consumir la carn d'equí.

De fet, Cerdanya és, tradicionalment, una de les comarques amb més presència de ramaders que es dediquen a la cria de cavall, ja que és un animal que s'adapta molt bé als entorns de muntanya. Fa uns anys, aquest bestiar s'utilitzava per a treballar al camp, però darrerament es cria principalment per a la venda de la seva carn o llet.
Des d'Unió de Pagesos han aprofitat per reclamar més ajudes per al sector.

La jornada ha finalitzat amb un tastet de carn de poltre.

Parlen al vídeo: PERE TOR, REPRESENTANT EQUÍ UNIÓ PAGESOS