Aquest dimarts han començat les voladures al túnel de Tresponts, a la C14. Els dinamiters han provocat la primera detonació quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia. Mentre ha durat aquesta operació, uns deu minuts aproximadament, ha calgut tallar el trànsit a la carretera. Per evitar l’expansió de les pedres cap a la calçada, que està just a tocar en aquests primers metres de perforació, els operaris han col·locat una gran lona a la boca del túnel. Un cop feta la voladura, les màquines han començat a retirar les pedres dinamitades. L’operació s’ha repetit a la tarda, i en cada voladura s’ha pogut avançar un metre. Aquestes voladures s’estan fent en fase de proves, i no serà fins al gener que es començarà la segona fase. Aleshores, també es faran dues voladures al dia però aquestes ja permetran avançar 4 metres cadascuna. Cada cop que es facin caldrà tallar el trànsit de la C14 uns deu minuts. Recordem que el túnel tindrà una llargada d’1,3 quilòmetres, un cost de prop de 35 milions i mig d’euros i que hauria d’estar acabat l’any 2021.