Dimarts o dimecres de la setmana que ve començaran les voladures al túnel de Tresponts, i ho faran amb un lleuger retard. El motiu és que no s’ha pogut començar fins que no s’han obtingut uns permisos de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per poder abocar al riu l’aigua que s’utilitza durant la perforació. Tot i això, en la reunió de la comissió de seguiment celebrada aquest divendres, des de la Generalitat han deixat clar que els terminis es mantenen.

Si tot va bé, un cop superada la fase de proves, després de festes es faran ja dues voladures al dia, i en cadascuna d’elles es podrà avançar quatre metres. Això obligarà a fer un tall de trànsit de 10 minuts a cada voladura, de manera que no es preveuen afectacions viàries importants. On sí que n’hi està havent aquests dies és al pont de Peramola, i justament Gavín ha aprofitat la visita a l’Alt Urgell per fer un anunci.

Recordem que les obres al túnel d’1,3 quilòmetres i als trams de carretera immediats tindran un cost de 35,4 milions d’euros i hauria d’estar acabat a principis del 2021.

Parlen al vídeo: ISIDRE GAVÍN, SECRETARI INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT