El Ministeri de Foment encara no ha finalitzat les obres de millora a la Collada de Toses. Tot i que un inici es preveia que els treballs acabessin abans de la temporada d'esquí, finalment no ha estat així. Això preocupa als veïns de la Molina perquè temen que, en moments de gran afluència d'esquiadors a les pistes, es col·lapsi el nucli urbà de vehicles, on ara s'hi desvien cotxes i camions. És per això que el consistori d'Alp ha demanat a Foment que acceleri els treballs.

Les obres es porten a terme bàsicament en diferents ponts situats en el tram que uneix la collada de Toses amb l’encreuament de l’accés al túnel del Cadí (E9), a Alp i Urtx. El tancament d’aquest tram obliga als conductors de la banda ripollesa que volen anar a Puigcerdà, Andorra, a les estacions nord-catalanes o a Guils Fontanera a desviar-se cap a la Molina. A més, és un vial molt utilitzat pels conductors de camions de les comarques de Girona.

Foment va informar a l'ajuntament d'Alp de que la previsió era obrir la carretera per la Puríssima però, no va ser possible, així que ara es treballa amb la previsió de finalitzar els treballs abans de les festes de Nadal.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP