La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, també ha aprofitat la seva estada a Tremp per visitar el centre per a l’autonomia, un espai que es va posar en funcionament al mes de juny, i que és el primer equipament d’aquestes característiques a l’Alt Pirineu i Aran, el qual dona suport a totes aquelles persones o famílies que tenen algun membre amb manca d’autonomia personal.

Aquest servei compta amb professionals que assessoren i valoren les necessitats de la persona per tal que pugui rebre la millor assistència possible.

El material que hi ha, a més de servir de mostra perquè la persona el provi i es trobi el més adequat a les seves necessitats, si és per convalescències temporals, se cedeix perquè en disposin a casa.
També al mateix espai s’ha ubicat La Botigueta, el banc d’aliments, que compta amb una xarxa de voluntariat de veïns i veïnes que el fa possible i que aquest 2018 ha atès a un centenar de famílies, fet que suposa unes 400 persones. La remodelació de l’espai que acull els 2 serveis, gestionats pel Consell comarcal del Pallars Jussà, ha comptat amb una subvenció directa de 40.000 euros de la Diputació de Lleida, a més d’altres ajudes de la Fundació la Caixa i del departament de treball, afers socials i famílies.

Parlen al vídeo: ROSA MARIA PERELLÓ, PRESIDENTA DIPUTACIÓ DE LLEIDA - ROSA FUMÀS, RESPONSABLE DELS SERVEIS SOCIALS DEL PALLARS JUSSÀ