CCOO ha convocat dues jornades de vaga a Adif i Renfe previstes per als dies 21 de desembre i 7 de gener, que vindran precedides per una vaga del col·lectiu d'intervenció en ruta aquest divendres 14 de desembre.
Es tracta de dos dies clau que coincideixen amb l'inici i fi de les vacances escolars, però també amb la celebració del Consell de Ministres del 21-D a Barcelona.
CCOO ha assenyalat com a principal motiu de la convocatòria de vaga a la "contínua disminució" de les plantilles d'ambdues empreses. Des del 2005 podrien haver-se perdut unes 400 places i per això demanen que s’engegui un pla d’ocupació seriós tant a Renfe com a Adif, amb una oferta d’ocupació pública d’acord amb les necessitats.
La protesta podria alterar la freqüència de trens, també de la R3 entre Puigcerdà i Barcelona, pel que caldrà informar-se abans dels serveis d'aquests dies.