L'arxiu Comarcal de Cerdanya ha incorporat a la seva plantilla un nou arxiver, que s'encarregarà d'ajudar els ajuntaments en la gestió de la documentació administrativa, tant pel que fa als expedients en paper com als electrònics. En el darrer Consell d'Alcaldes, l'Arxiu va presentar el Pla de suport a l’administració local cerdana en matèria d’arxius, gestió documental i administració electrònica que, entre altres aspectes, contemplava el reforç de la plantilla existent.

Durant aquest primers dies de feina, les tasques del nou arxiver es centren en veure quina és la situació actual de l'administració electrònica a la comarca i, a partir d'aquí, es definiran les línies d'actuació per respondre a les necessitats de cada ajuntament.

L'ampliació de la plantilla ha estat possible gràcies a l'ajut del departament de Cultural de la Generalitat i del Consell Comarcal cerdà.
Des de l'equipament cultural han explicat que una de les tasques que la llei encomana als arxius comarcals és el suport en matèria de gestió documental als ajuntaments de menys de 10.000 habitants i a l'ens comarcal corresponent. Això vol dir que cap consistori de la comarca té l'obligació de tenir el seu propi arxiver, ja que no hi ha cap municipi amb tants habitants.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA