Jornada de treball per als membres del Clúster Empresarial transfronterer 'El Sol dels Pirineus'. Una vintena d'integrants han participat aquest dimecres en un taller per definir els projectes que es portaran a terme durant el 2019, tots relacionats amb la salut i el benestar. Aquesta agrupació d'empreses i institucions va néixer el 2012 amb l’objectiu de posicionar la comarca com a referent turístic internacional mitjançant la col·laboració de diferents sectors com l'alimentació, l'esport, la salut, la sostenibilitat i el turisme.
Un dels aspectes que estan treballant i que, de fet, el sector hoteler ja ha començat a oferir, és la creació de productes i serveis relacionats amb el turisme de salut, que fa uns anys havia funcionat molt bé a la comarca.

Des de la direcció del clúster han explicat que, tot i que les estades de salut seran possiblement una de les iniciatives que impulsaran en un primer moment, n'hi hauran d'altres.

Així, doncs, a partir de l'any vinent l'agrupació treballarà per projectes i cada membre s'inscriurà en aquell que li interessi. Seran projectes oberts, de manera que si una empresa o institució en vol formar part ho podrà fer.
El clúster empresarial de Cerdanya està format actualment per una trentena de membres de l’Alta i la Baixa Cerdanya i el Capcir i compta amb finançament europeu. Entre els seus objectius hi ha desestacionalitzar el turisme, obrir la vall a nous mercats i que, tot plegat, acabi generant oportunitats de negoci al territori.

Parlen al vídeo: RAMON TRESSERRAS, DIRECTOR CLÚSTER