FGC ha iniciat aquesta tardor les obres d'ampliació del telecabina Alp 2500, que complementa el primer tram construït el 1999 i que arriba a la cota 2.341. Després d'adjudicar els treballs el passat mes d'agost, a hores d'ara ja s'han instal·lat les 9 pilones i l'hangar d'arribada, a tocar literalment del refugi del Niu de l'Àliga, 2.520 metres.

L'ampliació, pressupostada en 6 meur, ha consistit en allargar un quilòmetre el telecabina que ben aviat enllaçarà les oficines i l'aparcament de l'estació de La Molina amb el refugi de muntanya. Després de col·locar les pilones, la cimentació i el muntatge elèctric, un cop passat l'hivern es reprendran els treballs.

Tant des de l'ajuntament d'Alp com des de Ferrocarrils creuen que aquesta actuació permetrà reforçar la cooperació de les estacions de La Molina i Masella que ja comparteixen el domini esquiable Alp 2500. L'ampliació ajudarà, també, a desestacionalitzarà el turisme de la vall, ja que els visitants podran accedir al cim durant tot l'any. Això, creuen, beneficiarà el teixit socioeconòmic del territori.

S’espera que la nova connexió entri en funcionament l'estiu del 2019.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CC CERDANYA I ALCALDE D'ALP