Els anomenats armilles grogues han tallat aquest dissabte la carretera que uneix Puigcerdà i Llívia, en ambdós sentits de la marxa. Des de primera hora del matí i fins quarts de sis de la tarda, els manifestants han bloquejat aquest vial, just en la primera rotonda després del pont direcció Llívia, on enllaça la N-154 amb la D68.
Han estat talls dinàmics, de manera que cada pocs minuts els armilles grogues deixaven passar un grup reduït de cotxes, alternant els dos sentits.
El boqueix en aquesta carretera ha generat cues en un dissabte de Pont amb centenars de visitants. Això ha indignat alguns conductors, mentre que d'altres s'ho prenien amb resignació.
El tall ha estat supervisat per la Gendarmeria francesa i no ha generat incidents destacables.
La protesta dels armilles grogues va néixer a les xarxes socials, inicialment per la queixa de l'augment de l'impost dels carburants. En les darreres setmanes, l'estat francès i la Catalunya Nord han viscut diversos episodis de protestes, que ha posat contra les cordes al president Emmanuel Macron, qui s'ha vist obligat a rectificar les seves polítiques.