Centenars de persones han omplert aquest pont de la Puríssima les estacions del Pirineu, malgrat que moltes han hagut d'obrir a mig gas degut a l'anticicló que s'ha instal·lat aquests dies al país. Les altes temperatures i la inversió tèrmica dels darrers dies han impedit produir neu i, per tant, les estacions no han tingut el pont que esperaven. A Cerdanya, la Molina ha obert 11 de les seves 66 pistes, és a dir 14 km esquiables dels 68 que té. Masella, per la seva banda, de les 82 pistes n'ha obert 29, el que representa 34 km esquiables dels 74. Tot plegat, però, no ha impedit que molts visitants s'apropessin a les instal·lacions per fer les primeres baixades de la temporada.
DECLA 1:
Famílies, esquiadors debutants, clubs d'esquí i moltes persones que tenien ganes de calçar-se els esquís. També s'han vist cues als remuntadors per arribar a les cotes més altes de l'estació, on la neu es manté millor.
Les estacions ho tenen tot a punt per produir neu de seguida que tornin a baixar les temperatures, i així poder obrir més sectors de cares a les festes de Nadal.

Pel que fa a les estacions de nòrdic, Tuixent la Vansa, a l'Alt Urgell, és l'única que ha pogut obrir aquests dies. La resta, Guils Fontanera, Lles, Aransa, St Joan de l'Erm, Tavascan i Virós Vallferrera només tenen oberts els serveis turístics.

El Pont de la Puríssima ha tornat a omplir hotels i cases rurals, que aquests dies freguen el ple. El sector afirma que és un dels millors de l'any. El pont també ha deixat aquest dijous imatges de cotxes aturats per accedir a la comarca. A partir del migdia i fins al vespre hi ha hagut retencions des de Berga i fins a Puigcerdà

Parlen al vídeo: MAITE MARTÍ, RESPONSABLE COMUNICACIÓ MASELLA